Фестивал

„МАГИЯТА НА ВЯТЪРА” е фестивал на изкуствата, който се стреми да обедини вкусовете на малки и големи, родители и деца, зрители и професионалисти. Първото издание на биеналето се провежда през 2009 г.

Международният фестивал на изкуствата „Магията на вятъра” дава възможност за изява и среща на различни арт форми, свободно съжителство на специфични и синтетични форми, представени в класически и нестандартни пространства, насочени към широка аудитория. Наред с традиционни спектакли и концерти зрителите могат да видят и станат  участници в улични атракции, арт инсталации, уъркшопи, игри и забавления, улични ателиета. 

Това е и уникалната визия на този фестивал, различна от останалите формати в страната – представяне на широка гама от арт форми ситуирани в различни пространства и пред различна по възраст, етнос и пристрастия публика. 

Основната цел на фестивала е да представи многообразието и пъстротата на различните видове изкуства пред жителите и гостите на гр. Сливен. Амбицията на организаторите е Фестивалът да стане традиция, както като събитие – важна част от  живота на  град Сливен и България, така  и като  желана от редица чужди и български творци престижна  сцена, на която да покажат постиженията си.