Творчески екип

Наталия Гочева

Сценограф

Родена 1966г. в град Сливен.
Завършва Национално училище по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“- Казанлък.
Завършва висшето си образование в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. През 2008г. се дипломира в класа на професор Майа Петрова, специалност „Сценография за куклен театър“.
Работи като кукломайстор в ателието на ДКТ Сливен и НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Ръководител ателие в Столичен Куклен Театър. Сценограф на щат в ДКТ Габрово и ДКТ Сливен. Работи като сценограф на свободна практика в София, Бургас, Стара Загора, Русе, Сливен, Ямбол, Добрич, Габрово, Търговище, Монтана, Шумен, Силистра и др. Работи като сценограф и в други държави: Словакия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Румъния, Турция, Македония.
Печели множество награди за сценография на международни и национални фестивали. Награда ИКАР 2020 в категория „Куклен спектакъл“ за „Пинокио“, реж.Тодор Вълов - ДКТ Русе. Награда ИКАР 2022 в категория „Куклен спектакъл“ за „Пипи Дългото чорапче“, реж. Анна-Валерия Гостанян - ДКТ Ямбол. Получава номинация за ИКАР 2020 в категория „Лично постижение в кукленото изкуство“ за сцеографиите на „Малката Кибритопродавачка“- театър 199 „Валентин Стойчев“ и „Пинокио“- ДКТ Русе.