Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

„Тайният ключ или приключенията на Тит и Ярмина“ – представяне на романа за деца от Жени Лечева

Музика:
◼ VI МФИ "МАГИЯТА НА ВЯТЪРА" 2023

11.00 ч.

Галерия „НОВА“ в Национална художествена
гимназия „Димитър Добрович“

Авторът Жени Лечева представя
ТАЙНИЯТ КЛЮЧ ИЛИ ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА
ТИТ И ЯРМИНА
Представяне на романа
и среща с деца

Романът е подходящ за деца от
1-ви до 5-ти клас.

На срещата с децата ще бъде проведен разговор на различни теми свързани с книгите и детското четене:• защо е полезно да четем
• какви герои в книгите
са интересни за децата
• За авторите на детски книги
• как се пише книга
• задавам им различни задачи
• представям им моя роман

Приключения, опасности, вълшебства, скрити съкровища… — с всичко това ще се срещнат Константин и неговите приятели, които най-неочаквано се отправят на вълнуващо, но и опасно приключение в навечерието на Коледа. Какви тайни крият Еленовите пътеки в необятната Северна планина?
Ще успеят ли да разгадаят посланието на изгубената пиратска карта? И защо е толкова важно да открият навреме вълшебния сандък на джуджето Так, откраднат от пиратите? На пръв поглед всички в този
приказен роман са ни познати – елфи, джуджета, елени, разбойници. Но историята е озарена от Константин и способността му да съживява всички тези герои като им дава имена. Това е Тайнствения ключ – да наричаш вълшебствата и те да се сбъдват. И не само по Коледа, защото до Косьо винаги ще бъдат хората, които го обичат и вярват в неговата сила да мечтае и съпреживява чудесата.
„Тайният ключ или приключенията на Тит и Ярмина“ е книга, която разкрива на децата съкровищницата на мечтите и тяхното сбъдване, това е роман за любовта, истинското приятелство, за магията на чудесата, които могат да ни следват не само в приказките, но и в реалния живот, стига да не се отказваме от тях.

 

Програма

Дата:
12 октомври, 2023
Час:
11:00 до 12:30
Категория за Събитие:
Място:
НХГ „Димитър Добрович“, Сливен