ДКТ – Сливен обра наградите на куклено-театралния фестивал „Михаил Лъкатник”

Късно снощи завърши церемонията по награждаването на призьорите в тазгодишното издание на Националния куклено-театрален фестива „Михиал Лъкатник” в гр. Ямбол.

Спектакълът на ДКТ – Сливен, „Джуджето Дългоноско” получи най-много отличия в различните категории. Режисьорката Бисерка Колевска взе наградата за режисура. Наградата за сценография, кукли и костюми бе присъдена на сценографката на спектакъла Свила Величкова, а младата актриса Ана-Мария Лалова безапелационно грабна призът за най-добра женска роля. Ана-Мария играе ролите на магьосницата и на херцога в „Джуджето Дългоноско”.

„Много съм щастлива с тези отличия и искам да благодаря на целия екип на спектакъла, тъй като всички имат значителен принос в това прекрасно представление”. Гордея се, че в ДКТ – Сливен работят толкова талантливи творци, сподели пред публиката директорката на театъра Ефимия Павлова и изрази увереност, че на Ана – Мария и предстои дълъг и успешен творчески път, а на спектакъла – дълъг сценичен живот.

В конкурсната надпревара участваха още куклениците от Бургас, Видин, Габрово, Търговище, Ямбол, Велико Търново и др. ДКТ – Сливен получи много поздравления от всички български колеги, както и от чуждестранните гости на фестивала от Русия, Турция, Украйна и Румъния.

V МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „МАГИЯТА НА ВЯТЪРА“ — СЛИВЕН