Спектакълът КОПЧЕ ЗА СЪН с двоен юбилей

Спектакълът КОПЧЕ ЗА СЪН празнува

 15 години на сцената и 200-тно представление

Тази неделя, 24 март, спектакълът КОПЧЕ ЗА СЪН, по Валери Петров, ще отпразнува 15 години сценичен живот. Точно на тази дата преди 15 години на сцената на Държавен куклен театър – Сливен се роди спектакълът, създаден по едноименната класическа приказка на Валери Петров. Сценичната  адаптация и постановката са дело на Злати Златев,  сценографията е на Анна Игнатова, а вълшебната музика е на композитора Владимир Джамбазов.

15 – годишният  юбилей на спектакъла в неделя съвпада и с неговото 200-тно представление. През своя дълъг сценичен живот  КОПЧЕ ЗА СЪН печели любовта на публиката и високата оценка на журито и критиката у нас и в чужбина. Постановката е отличена с награди от национални и международни театрални фестивали.

 

-          Награда за оригинална музика и Награда на детското жури „Цар на превъплъщението” за най-добра мъжка роля на Румен Гаванозов от МТФ „Златния делфин” – Варна 2005 г.

-         IX  Зимен фестивал на изкуствата „Сцена, палитра, слово” – Пловдив 2013 – Награда за актьорско майсторство на Катилей Кателиев за ролята на Дядото.

-         „Летен фестивал на изкуствата”, 2013, Сибиу, Румъния – Награда на публиката за най- добра музика.

 

Оги в тъмното не спи.

Дядо приказки реди.

Копчето за сън върти спомените на нощта.

Първа приказка – за рибки.

Втора приказка – за котка .

Копчето се преобърна.

Сън изплува от нощта,

… странна трета приказка – за обичта.

 

 

Заповядайте тази неделя, 24 март, от 11 .00 часа в салона на ДКТ – Сливен, за да отпразнуваме двойния празник на една от емблематичните постановки на нашия театър.

 

 

За информация и резервация на билети  – 044/62 35 41

V МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „МАГИЯТА НА ВЯТЪРА“ — СЛИВЕН