ПРЕМИЕРА

На 10 ноември 2017 г. от 19.00 ч., Държавен куклен театър – Сливен представи новото заглавие в репертоара си  – ДРАКОНЪТ . Постановката е по текст на Евгений Шварц, режисьор  е Бисерка Колевска,  сценографията  е  на Свила Величкова, а композитор е  музикант Нелко Коларов.

Участват актьорите:  Борис Георгиев, Вангел Апостолов, Георги Янев, Делян Кьосев, Любомир Желев, Мария Джойкева, Анна-Валерия Гостанян.

Освободете се от Дракона, убийте страха в себе си  той е най-страшното чудовище. Винаги има шанс, просто опитайте. Не приемайте нещата.  Животът е прекрасен и вие трябва да се борите за него.
В спектакъла се разказва за една измислена страна в незнайно време,  в която вилнее страшен Дракон. Всяка година той взима по едно момиче. В мига на разказа тази тежка съдба очаква прекрасната Елза. За щастие от там преминава рицарят Ланселот и променя хода на събитията. Той научава покорния народ, че може да се бори за живота и щастието си,    убива Дракона и спасява Елза.  Научава ги да бъдат смели и да не допускат дракони да завладеят душите и телата им.
Спектакълът има съвременна ярка визия, въздействаща музика, добра актьорска игра и ппослание към вас зрителите  малки и големи – не допускайте Драконът да открадне живота ви!

Възраст 10+

V МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „МАГИЯТА НА ВЯТЪРА“ — СЛИВЕН