ПРЕМИЕРА, ПРАЗНИЧНИ СПЕКТАКЛИ И МНОГО КОЛЕДНИ ВЪЛШЕБСТВА В ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР – СЛИВЕН

В навечерието на един от най-светлите празници, сливенските кукленици  усилено се готвят и тази година да предложат на малките зрители и на порасналите им родители незабравими преживявания и много изненади. По традиция ще бъде представен нов коледен спектакъл, както и много коледни вълшебства, срещи с Дядо Коледа и най-различни забавления.

 

      Още тази неделя, 11 декември, от 11 часа , представлението КОЙ БЕШЕ ДЯДО КОЛЕДА?! ще   разкаже на зрителите, как Светлината на Коледа винаги показва правилната посока.

На  13 декември, вторник,  от 18.00 часа ще се състои  премиерата на най-новият коледен спектакъл на театъра – КОЛЕДА С ПРИЯТЕЛИАвтор и режисьор на представлението е Мила Великова, сценографията е дело на Павлина Василева, а музиката – на Петър Радевски. Участват актьорите:  Даниела Тенева, Цветелина Николова и Светослав Тихолов.

Героите от спектакъла ще помогнат на зрителите да се подготвят за най- голямото събитие на годината! Коледа!!! Всеизвестно е, че  по това време на годината всички са объркващо забързани в желанието да успеят да се подготвят за това вълнуващо празненство. Има толкова много традиции и обичаи, които трябва да бъдат спазени, за да бъде Коледата истинска! Но какво точно трябва да се направи и каква подготовка е необходима? Това ще разкажат  Горската фея и нейните помощници, които ще покажат на малките зрители приказната магия на Коледната нощ!

За тези, които не са могли да присъстват на премиерата, КОЛЕДА С ПРИЯТЕЛИ ще се играе и на 16 декември, петък, от 18.00 ч.

На 17 декември, събота,  от 11 часа, Топлофикация – Сливен подарява на  децата на града представлението КОЙ БЕШЕ ДЯДО КОЛЕДА?! Това е празничният поздрав на дружеството към всички сливенски малчугани!  ВХОД СВОБОДЕН!

      На 18 декември, неделя,  от 11 часа  в салона на ДКТ- Сливен,  приказните герои от спектакъла ОТКРАДНАТИТЕ БОТУШИ НА ДЯДО КОЛЕДА — Червената шапчица, двете прасенца — Пуф и Паф, Ежко и клоунът Тотко – ще се справят с дързък крадец, който иска да попречи на Дядо Коледа да стигне до децата, за да им раздаде подаръците.

Не пропускайте забавните истории с приказни герои и много празнично настроение!

V МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „МАГИЯТА НА ВЯТЪРА“ — СЛИВЕН