Премиера на “Кралят Елен”

На 29 октомври от 19:00 в салона на кукления театър ще се състои премиерата на  “Кралят Елен” от Карло Гоци. Спектакълът е дело на тандема Бисерка Колевска и Свила Величкова. Маските и костюмите са изработени от Елена Цонкова, а музиката .е на Михаил Шишков – син. Във всички роли се превъплъщават актьорите Любомир Желев и Георги Янев.

DSC_3593

Кралят Елен | Премиера е една забавна приказна история с много неочаквани обрати. Хора се превръщат в животни, животни в хора, статуи говорят. Чудни работи разказани от магьосника Дурантарте и неговия слуга Чиголоти. Това е история за шегите на любовта. Аз обичам тебе, ти обичаш друг и за амбицията гореща и ревността любовна,която понякога достига до жестокост и подлост, превръщайки човека в чудовище, злодей. В нашата приказка злодеите са наказани и посланието ни е – останете човеци, с душа красива. Обичайте! Обичайте се!
Любовта, тя, прекрасната, ще спаси света!
Историята е разказана забавно, в стил Комедия дел Арте. Костюмите са цветни, маските гротескни и ярки. И вярваме, че приказката ще се разбере дори от пораснало дете.
Възраст на зрителя от три до сто и три.

V МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „МАГИЯТА НА ВЯТЪРА“ — СЛИВЕН