КОЛЕДЕН ПОДАРЪК Е ПЪРВОТО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ ЗА НОВАТА ГОДИНА В ДКТ-СЛИВЕН

След кратката ваканция, на 7 януари отново отваряме врати за нашите малки и по-големи приятели.

На 7 януари, неделя, от 11 часа, в салона на ДКТ-Сливен ще можете да се забавлявате с най-новото ни представление

КОЛЕДЕН ПОДАРЪК

Автор, режисьор и сценичен вариант – Ивет Лазарова – Торосян
Музикално оформление – Ивет Лазарова – Торосян
Визуално решение – Мануела Саркисян
Участват: Георги Янев, Мария Джойкева, Никол Николова

КЛОДЕН ПОДАРЪК е куклено-театрално шоу за малки и големи, в което публиката е един от най-важните участници. Преживяване, което ще изпълни всички с положителни емоции и празнично настроение!

На 14 януари, неделя, от 11 часа, в салона на ДКТ-Сливен вълшебствата продължават с още едно премиерно заглавие

ДРАКОНЪТ
По Евгений Шварц
Режисьор: Бисерка Колевска
Сценограф: Свила Величкова
Музика: Нелко Коларов
Участват:  Борис Георгиев, Вангел Николов, Георги Янев, Делян Кьосев, Любомир Желев, Мария Джойкева, Анна-Валерия Гостанян
Освободете се от Дракона, убийте страха в себе си, той е най-страшното чудовище. Винаги има шанс, просто опитайте. Не приемайте нещата. Животът е прекрасен и вие трябва да се борите за него.
В спектакъла се разказва за една измислена страна в незнайно време, в която вилнее страшен Дракон. Всяка година той взима по едно момиче. В мига на разказа тази тежка съдба очаква прекрасната Елза. За щастие от там преминава рицарят Ланселот и променя хода на събитията. Той научава покорния народ, че може да се бори за живота и щастието си, убива Дракона и спасява Елза. Научава ги да бъдат смели и да не допускат дракони да завладеят душите и телата им.
Спектакълът има съвременна ярка визия, въздействаща музика, добра актьорска игра и ппослание към вас зрителите малки и големи – не допускайте Драконът да открадне живота ви!
Възраст 10+

ИВЕТО И ВЪЛКЪТ ще може да гледате на 21  Януари  /неделя/, от  11.00 часа, в салона на ДКТ – Сливен

Автор: Георги Джилянов

Режисьор: Ирослав Петков
Сценограф: Мара Ибришимова
Музика: Андрей Дреников
Участват: Делян Кьосев, Женя Георгиева

 Ивeто, също като Червената шапчица, трябва да занесе на баба си почерпка за имения й ден. Но Вълчо – шофьор на такси я преследва. Кой ще помогне на момиченцето?

Динамична и завладяваща история, от която децата могат да научат нещо за уличното движение и по-конкретно, къде и как се пресича улицата.

Всички компоненти на спектакъла са сплетени така, че човек се чуди, как е възможно представление с образователна насоченост да не е дидактично. Точно обратното – невероятно забавно и приковаващо вниманието.

Възраст 3+

      На 28 януари, неделя,  от 11 часа, в салона на ДКТ-Сливен,  със забавните си приключения и весели случки, героите от спектакъла ТЕЛЕФОН 112,  ще покажат на децата  как, кога и за какво трябва да се обаждат на телефон 112.

Изпаднеш ли в беда, веднага позвъни на телефон едно, едно, две и можеш да си сигурен, че ще получиш помощ…

Възраст  3+

        

V МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „МАГИЯТА НА ВЯТЪРА“ — СЛИВЕН