Време за фестивали, време за награди

Сливенският куклен театър с 6 награди от 16-ти Международен куклено-театрален фистивал „Златна искра” Крагуевац, Сърбия

„Джуджето Дългоноско” на ДКТ- Сливен отново събра  множество награди.

Награда за спектакъл, награда за режисура – на Бисерка Колевска, награда за най-добра  сценография – на Свила Величкова, за най-добри кукли – на Свила Величкова, награда за актьорски постижения – на Евгения Ангелова за ролята на Гъската и на Ана-Мария Лалова – за ролите на Вещицата и Херцога е равносметката от представянето на театъра в Крагуевац.  Спектакълът  обра  овациите и на публиката, и на фестивалните участници. Нестихващи аплодисменти викаха няколко пъти актьорите на поклон.

 

Преди седмица  Дванайста нощ“ по У. Шекспир, режисура Съби Събев, сценография Благовеста Василева грабна приза за творчески ансамбъл: режисура, сценография, актьорски екип на фестивала „Вълшебната завеса” в Търговище. А малко преди това трупата се завърна от гр. Курган, Русия, където участва в Международния куклено-театрален фестивал “Мечта за полет”.   Свила Величкова отново беше отличена с награда за оригинална сценография и кукли, този път за работата си по спектакъла “Любовта към трите портокала” – режисьор Бисерка Колевска, с който се представи трупата.
Плакатът на представлението “Прасето, коeто искаше да стане принцеса“, с автори Георги Павлов и Петя Запрянова, е единственият избран български плакат за участие в международното биенале във Варшава, Полша.

ЧЕСТИТО!!!

V МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „МАГИЯТА НА ВЯТЪРА“ — СЛИВЕН