Гастроли и награди — 2011 – 2020

2019 г.

Награда от 21-ви НКТФ “Михаил Лъкатник”, Ямбол 2019 за общо визуално внушение на сценографката на спектакъла БЯЛА ПРИКАЗКА - Евгения Лачева и Награда за оригинална музика на Михаил Шишков – автор на музиката към представлението.

Наградата на Бюлетина РЪКАВИЧКО, на 21-ви НКТФ “Михаил Лъкатник”, Ямбол 2019  за постановката БЯЛА ПРИКАЗКА.

Наградата на режисьорската колегия към АКТ УНИМА – БЪЛГАРИЯ, СИВИНА 2019 на Силвана Петрова  за ролята на джуджето Якоб Рубенщайн в спектакъла МАЛКОТО ДЖУДЖЕ.

Награда за режисура на Ефимия Павлова за спектакъла ПРИКАЗКА ЗА КЪСМЕТА от 15-ти Зимен театрален фестивал “Сцена, палитра, слово” 2019, Пловдив.

Награда за роля – на Силвана Петрова за ролята на Малкото джудже в спектакъла МАЛКОТО ДЖУДЖЕ, от 15-ти Зимен театрален фестивал “Сцена, палитра, слово” 2019, Пловдив.

2018 г.

Наградата за колективна  игра от  17-ти Международен  фестивал на куклените театри за деца в Баня Лука, РСръбска, за актьорския  екип на спектакъла  ДРАКОНЪТ

Награда за най-добро детско представление на спектакъла ДРАКОНЪТ  и Награда за сценографията и костюмите в спектакъла , от 14-ия зимен театрален фестивал “Сцена, палитра, слово” 2018, Пловдив.

Награда за образователен спектакъл – за представлението ТЕЛЕФОН 112, от 14-ия зимен театрален фестивал “Сцена, палитра, слово” 2018, Пловдив.

Номинация за СИВИНА 2018  на актьорите Георги Янев – за ролите на Набръчкания  човек и Калкана, и Мария Джойкева, Никол Николова и Стела Стоянова, за ролята  на Лили в спектакъла ПУК по Валери Петров; на Мария Джойкева за ролята на Елза в спектакъла ДРАКОНЪТ.

;

Номинация за ИКАР 2018  на Делян Кьосев за ролята на Кмета в спектакъла на  Държавен куклен театър – Сливен  ДРАКОНЪТ.

Отличие от Министерство на културата в България, за постигнати високи резултати в областта на театралния мениджмънт и творческа дейност.

Награда за колективна анимация и актьорска игра в спектакъла ЗА ПРИНЦЕСАТА, КОЯТО… , на 19 Международен куклено-театрален фестивал в Източно Сараево.

Специална награда за сценография и кукли на спектакъла ДРАКОНЪТ , на XIX Международен фестивал на спектакли за деца “ВЪЛШЕБНАТА ЗАВЕСА”, Търговище 2018

2017 г.

Участие в 13-ти зимен фестивал на изкуствата “Сцена, палитра, слово”, Пловдив 2017 -

НАГРАДА ЗА ЦЯЛОСТЕН КАМЕРЕН КУКЛЕН СПЕКТАКЪЛ
на спектакъла Академия „Магика”

НАГРАДА ЗА КОСТЮМИ И КУКЛИ
на Анна Пулиева
за спектакъла „За принцесата която …”

Участие на 18-ти Международен фестивал на театри за деца “Вълшебната завеса 2017″, гр. Търговище – отличие за “Търсене на нови форми за общуване с различна публика от най-малките до тийейджърите и за актьорски ансамбъл” за спектакъла “За принцесата, която…”

Номинация за наградата СИВИНА 2017, на актрисата Цветелина Николова, за ролята  на Катеричката в спектакъла „Хей, Яцичек“.

Участие в НКТФ „Михаил Лъкатник“ 2017, Ямбол, със спектаклите  “Огнивото”  и “Докосване”. Награди – Свила Величкова  за куклите и костюмите на ОГНИВОТО; Ангелина Русева – за женска роля в спектакъла.

Участие в МФ „Кукарт“, гр. Петербург , Русия със спектакъла „Имало едно време“ .

2016 г.

Участие в 12-ти зимен фестивал на изкуствата “Сцена, палитра, слово”, Пловдив 2016 – награда за режисура на Бисерка Колевска и за сценография на Свила Величкова, за спектаклите на ДКТ-Сливен “Огнивото” и “Джуджето Дългоноско”.

Участие в 15 Международен фестивал на детските театри, Баня Лука, Р Сръбска,  Босна и Херцеговина. Награда за актьорско превъплъщение на Евгения Ангелова за ролята на вещицата в спектакъла.

Участие в 10-ти фестивал “Международни куклени дни”, Измир, Турция, със спектакъла “Имало едно време”.

Участие в 17-ти Международен фестивал на детските куклени театри в Източно Сараево, Босна и Херцеговина. Награда на актрисата Ангелина Русева за най-добро куклено майсторство, за ролята на Кучето в спектакъла Огнивото. Награда на  Евгения Ангелова  за най-добро актьорско превъплъщение, за ролята на вещицата в Огнивото. Награда на  Свила Величкова  за най-оригинална идея за сценографията на представлението.

Участие на  16-ти международен фестивал „НАЙ, НАЙ, НАЙ“, Загреб, Хърватска и награда “Златна Жар птица” за най-добро визуално въздействие за спектакъла “Огнивото”.

Номинации за наградите ИКАР 2016, в категория “цялостен спектакъл” за спектакъла “Огнивото”. В категория “индивидуално постижение в кукленото изкуство” – на Евгения Ангелова за ролята на вещицата и на Свила Величкова – за костюмите в представлението.

Номинации за наградите ИКАР 2016 – в категория “цялостен спектакъл” за спектакъла  “Семейство Замза” – копродукция на ДКТ-Сливен, НАТФИЗ “Кр. Сарафов и театър Сфумато; в категория “индивидуално постижение в кукленото изкуство” на Петя Караджова за сценографията, куклите и костюмите в представлението и в категория “дебют” на Любомир Желев – за ролята на Грегор Замза и Ангел Калев – за ролята на бащата в “Семейство Замза”.

Награди ИКАР 2016  в категория  ”цялостен спектакъл” за спектакъла  “Семейство Замза” - копродукция на ДКТ-Сливен, НАТФИЗ “Кр. Сарафов и театър Сфумато; в категория “индивидуално постижение в кукленото изкуство” на Петя Караджова за сценографията, куклите и костюмите в представлението.

Наградата за изкуство и литература Добри Чинтулов“ 2016 и звание „Почетен гражданин на град Сливен“ за  г-жа Ефимия Павлова Директор на ДКТ-Сливен.

2015 г.

Участие на  16 LUT FEST, Източно Сараево, Босна и Херцеговина  -  „Специално признание за драматургична разработка по етно мотиви“ за спектакъла „Имало едно време“.

Плакет „Златна Анима“ за международен принос в развитието на кукления театъра за Ефимия Павлова – актриса, режисьор и директор на ДКТ Сливен от 16 LUT FEST, Източно Сараево, Босна и Херцеговина

Участие на XVI Международен фестивал на спектакли за деца „Вълшебна завеса“ Търговище  и  награда на Свила Величкова за  “Ярък индивидуален подход и уникални сценографски решения” в спектаклите „Омагьосан сън” на Държавен куклен театър – Сливен , „Пук” на Държавен куклен театър – Бургас и „Малки вълшебници” на Държавен куклен театър – Варна

МФКТ „Михаил Лъкатник“ Ямбол  - „Награда на детското жури“ за спектакъла „Имало едно време“

Участие в Зимен фестивал на изкуствата „Сцена, палитра, слово“ Пловдив със спектакъла „Имало едно време“ и награда за хореография на Таня Иванова

2014 г.

Гастрол в Унгария по покана на  Малко театро – Фондация за алтернативно изкуство  и българската общност  на  спектакъла „Любовта към трите портокала” , Коледна творческа работилница с учениците от Българското училище и децата от Българската детска градина

Участие и награда за сценография на Свила Величкова за спектаклите „Джуджето Дългоноско“ ДКТ Сливен, „Басни по Лафонтен“ на ДКТ Бургас и „Малки вълшебници“ на ДКТ Варна от ХVI Международен куклен фестивал  „Златен делфин“ 2014г. Варна

Международен куклен фестивал „Двама са малко, трима са много“ 2014 г. Пловдив – награда на Детското жури към фондация “Култура, Изкуство, Деца” Пловдив за спектакъла “Джуджето Дългоноско”

Участие на XIII Международен фестивал на детските театри, гр. Баня Лука, Република Сръбска със спектакъла “Джуджето Дългоноско”,  специална награда за костюмография на Свила Величкова и награда за ролите на Ана-Мария Лалова в спектакъла

Награда ИКАР 2014 за „Индивидуално постижение в кукленото изкуство“  на  Свила Величкова за сценографията на „Джуджето Дългоноско“ ДКТ Сливен и „Басните на Лафонтен“ на ДКТ Бургас

Номинации за наградите ИКАР 2014 на САБ в категория „Индивидуално постижение в кукленото изкуство“ на Ана-Мария Лалова за ролята на Вещицата в „Джуджето Дългоноско“ и Свила Величкова за сценографията на спектакъла „Джуджето Дългоноско“

XVI Международен куклено театрален фестивал “Златна искра” 2014, Крагуевац, Сърбия – награда за цялостен спектакъл „Джуджето Дългоноско“, награда за режисура –  Бисерка Колевска, награда за сценография на Свила Величкова, за кукли на Свила Величкова, награда за актьорски постижения на Евгения Ангелова за ролята на Гъската и на Ана-Мария Лалова  за ролите на Вещицата и Херцога.

Фестивал „Сцена, палитра, слово“  Пловдив – награда за сценична куклена адаптация на „Дванайста нощ“  по У. Шекспир

Международен куклено театрален фестивал “Мечта за полет”  Курган,  Русия – награда за оригинална сценография и кукли на Свила Величкова за спектакъла „Любовта към трите портокала“

Участие в МФ Измир, Турция със спектакъла „Любовта към трите портокала“

Награда СИВИНА  учредена от режисьорската колегия към АКТ УНИМА България за млад актьор 2014  на Стоян Дойчев за ролите му в „Дванайста нощ“

Фестивал „Тара-ра-бумбия“ Благоевград – участие със спектакъла „Джуджето Дългоноско“

МТФ „Вълшебната завеса“ Търговище  – награда за творчески ансамбъл –  режисура, сценография, актьорски екип на „Дванайста нощ“

Първо участие в „Нощ на музеите“Сливен със спектакъла „Имало едно време“

Участие в Международен куклен фестивал „ Дзиндзарики“ Албания  със спектакъла „Невидимата котка“

2013г.

 IX Зимен фестивал на изкуствата „Сцена , палитра, слово” Пловдив  – награда за актьорско майсторство на Катилей Кателиев за ролята на Дядото от „Копче за сън“

МКФ „Михаил Лъкатник” Ямбол – „Джуджето Дългоноско“ – награда за режисура на Бисерка Колевска, награда за кукли и костюми на Свила Величкова, награда за актьорско майсторство на Ана-Мария Лалова.

ХІІІ МФПКТД “ЛУТ ФЕСТ”  Източно Сараево, Босна и Херцеговина –„Джуджето Дългоноско“  - награда за колективна анимация, награда за сценография и костюми на Свила Величкова и награда за актьорско майсторство на Ана-Мария Лалова;

Участие в IX Международен фестивал на куклените театри „Золотой Телесик 2013” – Лвов, Украйна – със спектакъла „Джуджето Дългоноско“

Участие в Трети МФИ „Магията на вятъра“ Сливен със спектаклите „Невидимата котка“ и „Дванайста нощ“

НКФ „ Слънчоглед” Благоевград – участие със спектакъла „Копче за сън”

МТФ „Кукарт” Санкт Петербург, Русия – участие със спектакъла „Любовта към трите портокала”

Международен летен арт фестивал Сибиу, Румъния – участие със спектаклите – „Спящата красавица” и „Копче за сън”

2012г.

ХІІІ МФСД „Вълшебната завеса”, Търговище  – награда за цялостен спектакъл – „Любовта към трите портокала“

ХІІІ МФПКТД “ЛУТ ФЕСТ”  Източно Сараево, Босна и Херцеговина – две награди за „Най-добро актьорско изпълнение“ на Ефимия Павлова и Мария Райчева и награда за „Най-естетическо и техническо решение“ на Свила Величкова за спектакъла „Любовта към трите портокала“

Участие в Европейски културен проект ORALITIES (ОРАЛИТЕ), гр. Евора, Португалия със спектакъла „Любовта към трите портокала“

Участие в  Юбилеен ХХ МТФ “Варненско лято” – със спектакъла „Любовта към трите портокала“

V Летен фестивал на изкуствата  Сибиу, Румъния – участие със спектакъла „Любовта към трите портокала“

Участие във  II Световен куклен карнавал  -  Алмата, Казахстан  със спектакъла „Любовта към трите портокала“

Участие в  Х Международен театрален форум „Золотой Витязь” Москва, Русия със спектакъла „Любовта към трите портокала“

Участие в Европейски културен проект ORALITIES (ОРАЛИТЕ) гр. Равена, Италия със спектакъла „Любовта към трите портокала“

Участие в МКФ „Слънчогледчето“ Благоевград със спектаклите „ Кучето, което не можеше да лае“ и „ Ех, льобоф“

2011г.

Участие на Международен летен арт фестивал Сибиу, Румъния със спектакъла „Снежанка”

VII зимен фестивал на изкуствата „Сцена, палитра, слово“Пловдив – награда за най–добър куклен спектакъл – „Принцесата и граховото зърно“

ХVII национален куклено–театрален фестивал „Михаил Лъкатник“ Ямбол— награда за сценография, костюми и кукли на Свила Величкова за „ Принцесата и граховото зърно“

Участие във II МФИ „Магията на вятъра“ Сливен с „Принцесата и граховото зърно“ и „Приказка в ръчичка“

XV МКФ ”Златен делфин” Варна  – „Принцесата и граховото зърно“  – награда за дебют на  Атанас Махнев, присъдена му от САБ и награда за сценография на Свила Величкова

VІІІ МФКТ „Золотой телесик” Лвов, Украйна – участие със спектакъла „Принцесата и граховото зърно”

VІІІ Международен театрален фестивал  – Намюр, Белгия – участие със спектакъла „Принцесата и граховото зърно”

Х Юбилеен Международен фестивал на детските театри Баня Лука, Босна и Херцеговина – участие със спектакъла „Принцесата и граховото зърно”

V МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „МАГИЯТА НА ВЯТЪРА“ — СЛИВЕН