❄ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА ЗА МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ❄

Както всяка година, така и тази, Държавен куклен театър Сливен подготвя за своите зрители празнична програма за месец декември. Младите актьори с нетърпение очакват срещата с децата, за да споделят трепета и вълнението, в очакване на Коледните празници и срещата с Дядо Коледа.
През месец декември театърът подготвя и ще представи две нови спектакъла - “Съкровището на Дядо Коледа” /от Калоян М. Патерков/ и “Куклата на Мери” /по Ан Де Силва, драматизация и режисура Теодора Попова/.

На 3-ти декември /неделя/ от 11:00 ч., в салона на ДКТ Сливен ви каним на премиерата на на “Съкровището на Дядо Коледа” от Калоян М. Патерков.. Режисьор на спектакъла е Мария Банова, позната на нашите зрители от представлението “Ако си имаш змей домашен”, както и от участията си със спектакли и творчески работилници за деца във МФИ “Магията на вятъра” и “Куклен град”. Автор на пиесата е Калоян М. Патерков - възпитаник на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", режисьор, писател, сценарист и театрален драматург. Режисьор е на над двадесет късометражни филми, а през 2022 г. представя и пълнометражния си режисьорски филмов дебют "Чудовища", прожектиран в над 66 родни киносалони. В ролите на героите ще видите Алекса Манчева и Виктория Иванова в компанията на Росен Иванов.

Съкровището на Дядо Коледа

музика Валерия Крачунова-Попова
кукли и сценография Мария Банова
режисура Мария Банова
изработка декор и кукли ”Арт Ленд”
участват: Алекса Манчева, Виктория Иванова, Росен Иванов

Когато търсиш СЪКРОВИЩЕТО на Дядо Коледа попадаш в страната Лапландия.
Там се срещаш с мъдрият Елен и Кралицата на джуджетата !
Когато търсиш, винаги намираш!
Тогава идва и отговора на въпроса.
Какво е СЪКРОВИЩЕТО на Дядо Коледа?
Да политаме към Лапландия!
Елате да разберете и Вие !


На 10 декември /неделя/ от 11:00 ч. ви очакваме за премиерата на “Куклата на Мери”, по Ан Де Силва. драматизация и режисура Теодора Попова, автор и режисьор на някои от най-обичаните представления на театъра - “Трите прасенца”, Прасето, което искаше да стане принцеса”, "Мистерия с яйца" и други.
Нейни спектакли са част от репертоара на ДКТ Стара Загора, ДКТ Габрово, ДКТ. Търговище, и др. Автор е на множество куклено-театрални пиеси и драматизации, сценарии за концерти, рекламни и шоу-програми, разкази, статии, есета, текстове на песни и др. В ролите ще видите: Вангел Апостолов, Мадлен Бисерска, Никол Големанова

Куклата на Мери
по Ан де Силва
драматизация и режисура Теодора Попова
сценография Николай Демеров
музика Владимир Джамбазов
участват: Вангел Апостолов, Мадлен Бисерска, Никол Големанова

Тази приказка ще ни отведе далеч оттук - чак на Северния полюс.Ще се
срещнем със самия Дядо Коледа и едно необикновено писмо, което ще
трогне сърцето му.
А джуджетата ще бъдат поставени пред огромно предизвикателство -
да изработят такъв подарък, какъвто никога досега не са правили.

Една специална и вълшебна кукла - Куклата на Мери.

❄ Програмата на театъра за месец декември ❄