БЯЛА ПРИКАЗКА

4+ години

Автор
по Валери Петров
Постановка
проф. Боньо Лунгов
Режисура и хореография
доц. д-р Константин Каракостов
Сценография и кукли
Евгения Лачева
Композитор
Михаил Шишков – син
Участват:
Анна Валерия Гостанян
Вангел Апостолов
Георги Янев
Мария Джойкева
Мария Райчева
Никол Николова
Никол Султанова
Ния Янакиева
Стела Стоянова
Цветелина Николова
Милка Андреева
Яни Големанов

„Бяла приказка” е прекрасно произведение на един от най-обичаните български автори Валери Петров. Майсторски изградените от драматурга образи в пиесата са вълнуващи, както за малки , така и за по – големи зрители. Това провокира творческия екип да реализира заглавието в Държавен куклен театър – Сливен.

Познати са различни интерпретации на тази драматургия, което е предизвикателство, както за режисьора, така и за актьорите, сценографа и композитора. Сценографията и куклите създават една особена атмосфера на романтика и приказност. Въвеждането на нов герой – гората, която разказва историята – допълва метафоричния език на автора.

Да имаш силата и желанието да откриеш истински приятели би трябвало да е приоритет на всеки човек. Тази задача вдъхновява постановъчния екип при реализацията на всеки един компонент от представлението. Това, че човек открива истинското приятелство, когато е готов на всякаква саможертва, за да го опази, е посланието, което би трябвало да развълнува зрителите, потопени в бялата приказка на Валери Петров.

Програма

11.00 часа
в салона на ДКТ-Сливен

Галерия

V МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „МАГИЯТА НА ВЯТЪРА“ — СЛИВЕН