ПРЕМИЕРА И НОЩ НА ТЕАТРИТЕ В КУКЛЕН ТЕАТЪР – СЛИВЕН

 

На 15 ноември в Куклен театър-Сливен ще се състои премиерата на българо-унгарската продукция  ЦЪФНАЛИ ОЧИ

 

На 15 ноември /четвъртък/, от 19.00 ч., в салона на ДКТ-Сливен ще се състои премиерата на постановката за възрастни  ЦЪФНАЛИ ОЧИ. Синтетичният спектакъл е  резултат на съвместна работа между Малко театро, Унгария и Държавен куклен театър-Сливен.

 

Режисура: Ищван Наги и Габриела Хаджикостова – Малко театро, Унгария

Музика: Атила Шимон – Малко театро, Унгария

Декор и костюми: Габриела Хаджикостова – Малко театро, Унгария

Участват актрисите от Държавен куклен театър-Сливен: Мария Джойкева, Никол Николова,  Никол Султанова, Цветелина Николова

 

Спектакълът е по романа на Радостина Ангелова „Виенски апартамент“.

Това, което ще видят зрителите, не е пиеса написана въз основа на романа. Това е спектакъл, който съчетава слово, модерен танцов театър, музика и движение. Но от всичко това се ражда едно цяло. Основата е не сюжетната линия, която е гръбнакът на романа, а необикновените лирически отклонения, които Радостина Ангелова е вплела в него.

Типично за Малко театро е, че борави с литературни текстове на много български автори. Но това не са пиеси в класическия смисъл на думата. Това са синтетични спектакли,  които съчетават много видове изкуства, спектакли, които без да робуват на конвенции прекосяват смело жанрови и езикови граници.

 

ЦЪФНАЛИ ОЧИ ще има и своята софийска премиера, която ще се състои  на 19.11.2018 г. от 19.00 ч. на сцената на Нов театър-НДК.

 

Спектакълът се осъществява с подкрепата на Министерството на човешките ресурси на Унгария.

 

Заповядайте, в четвъртък, 15 ноември 2018 г., от 19.00 часа в салона на ДКТ-Сливен!

 

Ден след премиерата сливенските кукленици ще участват за поредна година в международната инициатива  НОЩ НА ТЕАТРИТЕ.

 

 КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРА е спектакълът, с който Държавен куклен театър-Сливен се включва в инициативата на 17 ноември /събота/, от 18.00 ч.! Нощ на театрите е част от платформата Европейска Нощ на театъра и вече 6 години кани по един необикновен и много личен начин всички театрални почитатели да станат част от мащабен културен форум със завладяващи съдържания и арт събития.

 

„La Belle et la bête “(Красавицата и звяра) отдавна е придобила световна известност като основа за множество игрални филми, мюзикъли,cценични и анимационни адаптации. Това е историята за красивата девойка Белла, която за да спаси стария си баща, попада под властта на един Звяр. Въпреки ужасния си външен вид, Звярът успява да спечели сърцето на невинното момиче и по този начин да се избави от тежко проклятие. Способността на девойката да обича истински преобразява нещастието в щастие и коравосърдечието в истинска любов. Дали е само една приказка? Един копнеж? Една надежда за промяна в свят, изпълващ се с все повече егоизъм и нетърпимост? Отговор на всички тези въпроси търсят и авторите на изпълнената с въображение куклена постановка:

 

Автор: Сабине Занц

Превод на български, постановка, сценография, кукли, костюми и оригинална музика: Александър Бетов

С участието на: Георги Янев

Глас: Цветелина Николова

 

Заповядайте, в събота, 17 ноември 2018 г.,  от 18.00 часа в салона на ДКТ-Сливен!

 

Тези, които не успеят да посетят представлението в събота вечерта, могат да го гледат в неделя, 18.11., от 11.00 часа в салона на театъра!

За повече информация тел: 623541 или www.puppets-sliven.eu

V МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „МАГИЯТА НА ВЯТЪРА“ — СЛИВЕН