Последен етап от работата по проект „Портманто“ за обновяване на фоайето на театъра

Открехваме завесата към финалния етап на проект „Портманто“, който сценографът и визуален артист Борис Далчев и фотографката Теодора Тодорова реализират в партньорство с театъра.

TEA_7399

TEA_7443TEA_7500TEA_7502

Проектът има за цел да реформира и трансформира пространството на фоайето на Куклен театър Сливен. Една от основните цели на проекта е зрителят да може да се разграничи от ежедневието още от момента, в който стъпи в сградата на театъра. Комуникативността на фоайето в ДКТ – Сливен ще бъде развита чрез интерактивно пространство, даващо възможност на всеки гост на театъра да се запознае с актуалния репертоар, а също така и с неговата история чрез архивни материали – кукли и снимки. Проектът е свързан и с честването на 60 годишния юбилей, който театърът празнува през 2021 година.
TEA_7463
Официалното представяне на завършения проект ще се състои: онлайн на 21 март, когато отбелязваме и Международния ден на кукления театър и с откриване със зрители и гости на място на 26 март, ден преди Международния ден на театъра. Детайли за събитията очаквайте съвсем скоро.
TEA_7445
TEA_7407
Всички снимки са на Теодора Тодорова.

Проект „Портманто“ се реализира чрез подкрепата на програма „Творчески инициативи“ на Национален фонд „Култура“

.НФК лого

V МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „МАГИЯТА НА ВЯТЪРА“ — СЛИВЕН