Награда “Добри Чинтулов”

ДИРЕКТОРЪТ НА ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР-СЛИВЕН, ЕФИМИЯ ПАВЛОВА, Е НОСИТЕЛЯТ НА ТАЗГОДИШНАТА НАГРАДА ЗА ИЗКУСТВО И ЛИТЕРАТУРА “ДОБРИ ЧИНТУЛОВ”

Обществената комисия за избор на носител на наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов” на свое заседание на 12 септември избра за носител на наградата за 2016 г. Ефимия Павлова, съобщиха от прес службата на Община Сливен.

 

Ефимия Павлова е сред най-изявените български куклени актриси, режисьори и директори на театри у нас. Професионалният й път започва на сцената на Държавен куклен театър – Сливен, където работи като актриса, а от 2001 г. до сега е директор. Г-жа Павлова е основател и артистичен директор на Международния фестивал на изкуствата „Магията на вятъра”. Ефимия Павлова е носител на редица национални и международни награди. През 2015 г. е удостоена с плакет „Златна Анима” за международен принос в развитието на кукления театър на 16 LUT FEST – Източно Сараево, Босна и Херцеговина. Под ръководството на Ефимия Павлова ДКТ-Сливен става лауреат на множество национални и международни отличия, сред които и наградата ИКАР на Съюза на артистите в България.

 

“Изключително съм щастлива, че съм удостоена с това престижно отличие! Благодаря за високата чест и признание на всички членове на Обществената комисия, благодаря на Съюза на артистите и председателя г-н Христо Мутафчиев за номинацията! Наградата е и за целия екип на Държавен куклен театър-Сливен, и за всички творци, които работят с нас! Гордея се, че заедно можем да постигаме отлични резултати и признания за труда ни, че заедно работим за популяризирането на град Сливен и Сливенската община! Благодаря ви! “, сподели г-жа Павлова.

 

V МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „МАГИЯТА НА ВЯТЪРА“ — СЛИВЕН